Share Pungutan Suara

Poll

500 px
350 px
250 px
! Anda menggunakan pelayar yang tidak disokong Versi pelayar anda tidak dioptimumkan untuk Toluna, kami mengesyorkan supaya anda memasang versi yang terkini Naik Taraf

guest menggunakan Toluna untuk mencipta kandungan yang hebat dan anda juga boleh, dengan mendaftar sekarang.


guest

54 bulan yang lalu

Anda hadir lambat ke tempat kerja. Apakah alasan yang akan anda berikan kepada penyelia? Mari berkongsi alasan buat renungan bersama...
Ditutup

motor pancit cik. Pastu minyak abislak. Lupa tambah di station tadi.
Balas

guest

  52 bulan yang lalu
Pagi tadi hantar anak ke sekolah, on the way nak ke pejabat lalulintas sesak plak, nak di jadikan cerita lagi moto pancit plak adoi
0 komen

faizal74546

  53 bulan yang lalu
'bos,soory lambat,nenek saya bersalin'. pernyataan buat lawak la kononya.bila kena marah balik,bru ckp betul-betul.'traffic light jam la boss dan tiba-tiba hari ni saya bangun lambat la pulak..'
0 komen

guest

  54 bulan yang lalu
mcm saya ada kecik biasa nya kena bgn awl,pas2 kekadang terlewat bgn jgk.nk hantar anak kt umah mak ,pas2 br g keje ..2 blm kalo anak meragam nangis nk ikut..terpaksa la kena bw jalan2 dl br la dia ok....tp dtg lmbt biasanya sy bw anak g check up...atau ade urusan bank...mcm sy keje office hour kalo msk lmbt blik pn kena lmbat jgk kalo x kena ptg gji....:(
0 komen

kin_san82

  54 bulan yang lalu
Datang lambat, nanti minta balik lambat juga la. Tapi kalu setakat sehari dua je lambat, mungkin penyelia tak bising la, asalkan keje siap. Kecuali kalu anda keje sebagai operator pengeluaran, syarikat yang besar dan strict dari segi kedatangan, saya rasa bagi alasan aper aper pun tak der nyer nak diterima. Lambat tetap lambat, salah tetap salah, lagi kene potong gaji lagi, bonus ciput, annual salary increment sikit. Bagi yang keje dari segi flexible time tak der masalah. Sekarang ni masa pun nak dikire dengan duit.
0 komen

guest

  54 bulan yang lalu
sakit perut.. cirit birit.. asyik berhenti jer dari satu stesen minyak ke satu stesen minyak sebab tak tahan..
1 komen

nor azam abd latif

  54 bulan yang lalu
jalan jem,hujan lebat,terlewat bangun pagi dan sakit perut @ kepala....
1 komen

guest

  54 bulan yang lalu
traffic jam. musim hujan, ramai orang lewat bertolak, jalan banjir, ada kemalangan di jalan raya, so sangat jam...
1 komen

guest

  54 bulan yang lalu
Datang lewat yang kerap ke tempat kerja akan mendatangkan kesan ke atas diri sendiri contohnya mengganggu urusan kenaikan pangkat, gaji dan sebagainya. Tapi adakalanya kita tidak boleh mengelak bila ada perkara yang menyebabkan kita terpaksa datang lewat ke pejabat. Antaranya :-
1. Ahli keluarga.
- Bagi yang mempunyai anak yang bersekolah / baby, pasti kita akan mereka terlebih dahulu ke sekolah/rumah pengasuh.
- Ada juga suami yang menghantar isteri ke tempat kerja dahulu dan sebaliknya.
- Kadang-kadang pengasuh anak tak de. Kena cari orang lain untuk jaga pada hari tu. Bukan senang nak cari pengasuh ni.
2. Kesihatan.
- Kita tak boleh nak jangka bila kita sihat atau bila kita akan sakit. Andaikata pada hari tersebut kita sakit perut, cirit birit, macam mana kita nak sampai ofis tepat pada waktunya. Cirit mana boleh ditahan-tahan. Kena pulak pegi jumpa doktor dulu amek ubat kemudian baru masuk ofis. Ambik time slip sebagai bukti.
3. Kemalangan.
- Ni pun kita tak tahu bila nak terjadi. Kadang-kadang bila ada eksiden kat jalanraya, ia akan memberi kesan kepada pengguna-pengguna jalanraya yang lain (jalan sesak). Kadang-kadang kita yang ditimpa kemalangan. Contoh ada kawan saya pagi-pagi dia nak pegi kerja, tengok rim tayar moto suami dia hilang. Dia kenalah uruskan masalah tu dulu baru masuk ofis.
0 komen

guest

  54 bulan yang lalu
hantar anak ke sekolah tadi. pastu ada kemalangan kat depan sekolah. tu buat saya datang lewat.
0 komen

guest

  54 bulan yang lalu
hantar anak ke sekolah lepas tu ada kemalangan kat depan sekolah.
0 komen

Pungutan suara dan topik yang berkaitan


Ditutup

Kongsi melalui e-mel

Tambah kenalan


Batal
Hantar

Anda hampir tiba ke destinasi

Untuk dapat mewujudkan kandungan di komuniti

Lengkapkan pendaftaran anda
Sahkan E-mel anda / hantar semula
Tidak mengapa, saya hanya menjamu mata

OK
Batal
Apabila anda memuat naik gambar, laman kita kelihatan lebih menarik.
Muat naik
Barangkali kemudian …